Mina Symaskiner

Jag har sytt några år nu och har hunnit med några olika symaskiner. Nedan ser ni de jag har och haft

Hushållsmaskin: 

Husqvarna Topaz 30
En kombinerad hushållsmaskin och brodyrmaskin. Den är ju snäppet bättre än både Opal och Sapphire

Huaqvarna Prisma 945. Min gamla trotjänare som är pensionerad men som ibland får följa med på sy-dejt. En okomplicerad maskin som klarar det man syr till vardags.
Overlock:
Babylock Immagine 2. Suverän maskin som har luftträdning, automatisk trådspänning och bara alltid syr oklanderligt. Det finns många pressarfötter att köpa till, dessa underlättar vissa moment och ger en snyggare finish


Janome MyLock 744D
En stark och pålitlig overlock som är prisvärd. Enkel att trä och ställa in och det finns många pressarfötter att köpa till. Har den som extramaskin



Coverstitch:
Babylock Coverstitch 2,
En okomplicerad och suverän maskin som aldrig ger hoppstygn och som är enkel att ställa in. Bara älskar den ;)



Kombimaskin overlock/coverstitch:
Babylock Ovation. Unnade mig en sådan här dröm. Som alla andra Babylock maskiner så är den enkel att ställa in, den har luftträdning och den är enkel att byta mellan overlock/coverstitch. Lampan är grym och som synes är det gott om utrymme i den. Finns även ett flertal pressarfötter att köpa till,





Maskiner som jag har haft:
Husqvarna Huskylock 560- Min första overlock som jag köpte begagnad. Fungerade skapligt ett tag men sedan gick den inte att rädda. Man ska inte köpa gamla begangade maskiner utan satsa på  nyare begagnade eller helt nya.


Janome MyLock 634
Min andra overlock. Stark och enkel maskin som fungerade bra, bytte dock in den mot en babylock imagine efter några år.

Janome MyLock 644D
En stark och pålitlig overlock som är prisvärd. Enkel att trä och ställa in och det finns många pressarfötter att köpa till.



Husqvaena Huskylock S21. En kombinerad overlovk/coverstitch som är enkel att handha och ställa om. Imponerande stabil som cover. Var lätt att bandkanta med och sy dekorsömmar. Väldigt sällan hoppstygn. Sålde den till en vän.

Babylock Coverstitch 1
Min absolut första cover. Älskar den, aldrig kränglat eller sytt en ful söm nånsin, bytte dock upp mig till en 2:a


Bernina 2500 DCET. En kombimaskin med den eftertraktade top-cover sömmen.  Som overlock är den stabil och lätt att handha och topcoverfunktionen fungerar felfritt. Tyvärr fick jag den inte att sy en korrekt coversöm och sålde den.


Husqvarna Saphire 870 Quilt  
En smidig maskin med många sömmar, sensor för undertråden och quilt-funktionen. Denna gör bland annat att det är extra smidigt att kunna sy hörn och som gör att man slipper fälla upp/ner pressarfoten manuellt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar